SeniorWeb Westerkwartier

SeniorWeb Westerkwartier is gelieerd aan het landelijke SeniorWeb en werkt intensief samen met de bibliotheken in de gemeente Westerkwartier

... en wat doen wij ...?

SeniorWeb Westerkwartier is een vereniging van deskundige, enthousiaste vrijwilligers op het gebied van ondersteuning bij het gebruik van pc’s, laptops, tablets en smartphones. We zijn verbonden aan het landelijk opererende SeniorWeb,
Op dit moment zijn bij ons zo’n 30 vrijwilligers werkzaam.
We zijn actief in heel Westerkwartier (en soms ook wel net daarbuiten).

Wij geloven dat de digitale samenleving een onmisbaar onderdeel (en ook een verrijking) is van het dagelijks leven van senioren. Velen kunnen zich prima redden, maar soms lukt het niet. En dan is er even extra hulp of ondersteuning nodig.
Die hulp willen wij graag bieden. Dat doen we door het organiseren van cursussen en workshops en het geven van presentaties over interessante of actuele onderwerpen uit de digitale wereld.

Maar vooral ook door het bieden van persoonlijke ondersteuning, op maat.
Dit doen we op de volgende manieren:

  • Inloopochtenden: hier kunnen mensen met een klein probleem of een vraag over hun smartphone, tablet of pc langskomen om door een van onze vrijwilligers weer op weg geholpen te worden. Kijk voor de actuele plaats en tijd van deze inloopmogelijkheden op de hoofdpagina van deze website.
  • Individuele hulp bij mensen thuis: voor alle problemen met een pc of laptop, printer, smartphone of tablet die men zelf niet zo snel kan oplossen. Maar het kan hier ook gaan om uitleg over het gebruik van smartphone of pc of zelfs een korte cursus. Wij noemen dat Hulp aan Huis.