SeniorWeb Westerkwartier

SeniorWeb Westerkwartier is gelieerd aan het landelijke SeniorWeb en werkt intensief samen met de bibliotheken in de gemeente Westerkwartier

... en wat doen wij ...?

SeniorWeb Westerkwartier is een vereniging die verbonden is aan het landelijk opererende SeniorWeb. Wij zijn een vereniging van deskundige, enthousiaste vrijwilligers op het gebied van ondersteuning bij het gebruik van pc’s, laptops, tablets en smartphones, en geven onderwijs aan zowel beginnende als gevorderde computergebruiker.

Ons docententeam bestaat uit ruim 30 vrijwilligers die blijven meegaan met actuele ontwikkelingen in de ICT. Hun kennis en kunde wordt ingezet bij lesgeven – jaarlijks ruim 150 cursisten – en aanvragen om hulp. Onze docenten behoren zelf grotendeels tot de groep senioren, en zijn daarom in staat om op een rustige, begrijpelijke manier kennis over computergebruik aan u over te dragen.

Sinds 1999 geven wij vanuit onze leslocaties computercursussen en korte workshops tegen een betaalbare prijs. Sinds die tijd hebben al 4000 cursisten hier gebruik van gemaakt!

Workshops kunnen ook thuis worden gegeven; bekend onder Workshop aan Huis. Onze faciliteit Hulp aan Huis is voor uitleg op maat over allerlei computeronderwerpen, thuis. Voor mensen die even niet verder kunnen met de eigen computer, laptop, tablet of smartphone hebben we Inloopmiddagen, en ook daarvoor kunt u gebruik maken van de hulpdienst Hulp aan Huis.

SeniorWeb Westerkwartier heeft de volgende leslocaties:
        Dienstencentrum De Schutse, Oldenoert 32, Leek
        De Hazelaar, Wendtsteinweg 57

Ook in een viertal bibliotheken in het Westerkwartier hebben we een leslocatie, te weten in Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn.

               

Let op: ook cursisten uit buurgemeenten rondom de gemeente Westerkwartier, zoals Noordenveld, Tynaarlo en Groningen, kunnen onze cursussen volgen.